Lovisa Limseth - Shine Through Art
2608
post-template-default,single,single-post,postid-2608,single-format-standard,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lovisa Limseth

Lovisa Limseth

 

Hur skulle världen se ut om alla fick lov att vara konstnärer? Tänk om vi alla har all den kraft vi behöver för att skapa? Bortom janteröster och prestationskrav, stränga betyg och snäva definitioner om vad en konstnär är finns det ett tillstånd inom oss där frihet råder och kreativitetens fröer får tillstånd att gro. Mitt uppdrag som lärare är att ge dig nycklarna till detta rum, eller snarare att ge dig tid, utrymme och ledtrådar till var DU finner dina nycklar. Jag är inte här för att öppna dörrar, är inte här för att hålla pensel och palett åt dig. Jag är här för att inspirera dig att tro på dig själv och din egen inneboende kreativa förmåga. Du kan! Om någonting så är jag här för att hålla din hand.

Till vår hjälp har vi Vedic Art. Jag brukar tänka på Vedic Art som en karta, en karta som visar vägen till kreativitetens land. De 17 principerna kan liknas vid de nycklar jag nämnt. De kan fungera som vägvisare eller dörrar. Genom att ta emot de 17 principerna öppnar vi upp för sådant vi redan vet, men som vi glömt bort eller tryckt undan. Vi öppnar upp för fantasi, lekfullhet och skaparglädje…men också för meditation och tom rymd.

Tänk dig själv känslan när inspirationen flödar och du känner lust och längtan efter att uttrycka dig, det kan vara i form av ord, bilder, på duk, papper eller lera. Hur skulle det vara att bjuda in den känslan lite oftare? Vad skulle hända i ditt liv om du gjorde större rum åt din egen inneboende kreativa skapandeförmåga? Tänk dig så känslan av tomhet, det stora lugnet eller saknaden efter meningsfullt innehåll. Hur skulle det vara att tillåta även den känslan att komma och gå lite oftare, att ej kräva ständig aktivitet och penselrörelse? Jag tror på tillåtande och acceptans. Nu mer än någonsin behöver vi vara snälla mot oss själva (och mot andra). Precis som tystnad krävs mellan tonerna i en symfoni kan vi behöva tid för eftertanke och reflektion, bortom aktivitet och produktion. Vad vore våra bilder utan formers mellanrum och avstånd till varandra?

Efter år av studier och eget konstnärligt utövande inom måleri såväl som i teatervärlden är jag idag i huvudsak lärare och har som största fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa – på målarduken liksom i övriga livet. Jag rör mig mellan Skåne, Öland och Nya Zeeland och undervisar på Medborgarskolan och Vedic Arts center på södra Öland. Utöver konsten undervisar jag även yoga och meditation, för tillfället på en fantastisk studio i Malmö kallad Infinite Yoga. Konsten att måla blandas så med konsten av leva. Konsten att göra möter konsten att vara.

Det vore en stor ära och glädje att få presentera Vedic Art för dig! Jag kommer i höst att hålla en av distanskurserna här på Shine Through Art och välkomnar dig att deltaga. Har du frågor eller funderingar är det bara att höra av dig till mig eller någon av våra andra fantastiska lärare.

Allt gott!
Lovisa

UPPDRAG

 • Kursledare på Medborgarskolan i Malmö, Lund och Eslöv, Sverige (2016-framåt) Ämnen: Akvarell, Olja och Akryl, Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och Intuitivt, Vedic Art, Måleriverkstad för barn, After School Art, Teater för nybörjare och fortsättning, Teater för barn, Improvisationsteater.
 • Lärare på grundkurs i Vedic Art på Klostret i Kalmar, Sverige (2018)
 • Yoga- och meditationslärare på Infinite Yoga i Malmö, Sverige (2018-framåt)
 • Lärarassistent på grundkurs i Vedic Art på Öland, Sverige (2017)
 • Yogalärare på Hyllie Yoga i Malmö, Sverige (2017)
 • Yogalärare på Yoga Dojo i Lund, Sverige (2016)
 • Medarbetare på IKEA i Kalmar och Malmö (2008-2017)

UTBILDNING

 • Kandidatexamen i Teatervetenskap Lunds Universitet/Teaterhögskolan i Malmö, Sverige (2017)
 • Konflikthantering och pedagogiskt ledarskap Eslöv, Sverige (2017)
 • Vedic Art Lärarutbildningar A, B, C Öland, Sverige (2016)
 • Vedic Art Grundkurs Malmö, Sverige (2016)
 • Yin Yoga Teacher Training RYT100 Lund, Sverige (2016)
 • Gravidyogalärarutbildning RYT40 Stockholm, Sverige (2016)
 • Reiki steg 1 och 2 Lund, Sverige (2016) Theatre and Film studies University of Canterbury, Christchurch, New Zealand (2014)
 • Universitetsstudier i Filosofi och Idéhistoria Umeå Universitet, Sverige (2011)
 • Kreativt skrivande Högskolan i Kristianstad, Sverige (2011)
 • Yogalärarutbildning RYT200 Kerala, Indien (2010)
 • Ekologisk Trädgårdsutbildning Capellagården på Öland, Sverige (2009)
 • International Baccalaureate Växjö, Sverige (2008)

ANDRA ERFARENHETER

 • Amatörteaterskådespelare hos Triangelteatern i Kalmar, Sverige (1996-2005, 2008-2012)
 • Projektledare för Sveriges Elevråd SVEA (2009)
 • Elevrådsordförande på Katedralskolan i Växjö, Sverige (2008)
 • Aktiv i Renässansgillet i Kalmar, Sverige (1996-2005)
No Comments

Post A Comment