TILLBAKA TILL HEMSIDAN

En inspirerande konstnär: Corinna Wagner

konstnärer Oct 15, 2024

Häromdagen bläddrade jag runt på Pinterest, min ständiga källa till kreativ näring, och stötte på något som bokstavligen stannade mig mitt i scrollandet – Corinna Wagners magiska målningar. De skira uttrycken och fascinerande karaktärerna i hennes verk drog in mig direkt, men det är djupet och subtiliteten som verkligen gör hennes konst oförglömlig.

Det som gör hennes konst så unik är hur hon arbetar med ljus och skuggor. Hennes bakgrunder består av lugna, lågmälda nyanser – tänk vita, beige och grå toner som skapar en känsla av stillhet. Sedan, mitt i detta lugn, framträder skissartade porträtt där vissa delar är tydligt målade, medan andra bara antyds med svaga konturer. Det är som att hon bjuder in oss att fylla i berättelsen själva – hon lämnar utrymme för fantasin att vandra fritt.

Men det som verkligen ger den där WOW-känslan är hur hon leker med kontraster. Stora delar av hennes målningar är ljusa och mjuka, det som man i fotografins värld kallar för "high-key". Och så plötsligt dyker det upp mörkare partier, oftast ansiktet, som är tydligt mer "low-key" – mörka, dova toner som verkligen sticker ut. Denna lek med ljus och mörker gör att hennes konst nästan får ett elektriskt skimmer, något man bara inte kan slita blicken från.

Vad som dessutom imponerar på mig är hur Corinna jobbar med en begränsad färgpalett. Hon använder bara några få färger, vilket gör att när en stark färg plötsligt träder fram i hennes verk, känns det som en explosion – ett fokuspunkt som verkligen fångar ögat.

Jag tar med mig så mycket från hennes konst! Att inte behöva berätta allt – det är en konst i sig. Att våga lämna ytor tomma, ge betraktaren utrymme att vila i bilden. Och att måla med enkelhet och precision, med ett fåtal väl utvalda färger. Så inspirerande! Tack, Corinna Wagner, för att du visar hur vackert det enkla kan vara. ❤️

kramar,
Anja

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.