TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Inspirerande konstnär: Blu Smith

konstnärer Sep 24, 2024

Inspirerande konstnär: Blu Smith

Här har vi en underbar konstnär som inte är rädd för färg, fart och rörelse i sina målningar! Jag bara älskar hur han får till djup med hjälp av både riktningar, främst diagonaler som han använder medvetet, och atmosfäriskt ljus som blir mjuka skyar längre in i bilden. Det är oerhört skickligt att kunna använda starka och ofta varma kulörer (gul, orange och röd) som normalt ”hoppar fram” i bilden, och lägga dem längre in i bildfältet och få dem att upplevas som att de är längre bak. 

Han bollar och leker med mycket starka färger och, det är nästan så jag måste kisa, haha! Hans nonchalanta penseldrag som verkar vara ditsatta spontant och snabbt berättar precis det som de ska för att gestalta en känsla av skog och mark. Det halvabstrakta uttryckte är helt underbart och jag får fortsätta fylla i vad exakt som finns i hans landskapsbilder, eller så behöver jag inte veta, bara ana. Det är den underbar effekt att inte behöva berätta allt! 

Jag är även djupt imponerad över hur han använder ljuset. Vita bakgrunder som ändå lever med strukturer och riktningar utgör ett glittrande vatten och det dimmiga ljuset som får mig att nästan känna den daggvåta luften i näsborrarna. Hans teknik för att få fram ljus är att använda kontrast mot mörkare partier (valörer) eller kulörer (dvs att det starkt röda står i kontrast mot det ljusa). Bilderna vibrerar av färg och är nästan som en käftsmäll, men det är det som får dem att poppa ut i flödet bland bilder på sociala medier och jag älskar att fortsätta att titta på hans målningar och se hur han tar sig an olika landskap på sitt egna vis. 

Det jag tar med mig från Blu Smith sätt att måla är en respektlöshet mot perfektion som är så befriande. Hans sätt att använda färgerna gör mig modig att gå längre i mina egna verk, och hans penseldrag får mig att vilja dansa när jag målar så jag också kan vara mer spontan och grov i mitt uttryck. Tack Blu Smith för inspirationen!


Kram 

Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.