TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Inspirerande konstnär: Stewart Edmondson

konstnärer Sep 10, 2024

Inspirerande konstnär: Stewart Edmondson 🎨

I ett samtal med en en deltagare i Måla fram din stil programmet blev jag påmind om en underbar konstnär som för några år sedan var lite besatt av. Stewart bor i det område i England där jag bodde för många år sedan (landskapet Devon), och de vyer han målar är från platser jag åkte till på helgerna för att promenera och njuta av naturen. Slättlandskapet Dartmoor och floderna i dess dalar, helt underbara. 🌺

Men det är inte bara för att han målar för mig kända platser som jag älskar hans måleri, utan det är för att han har tagit det jag tänker på som akvarell-teknik till nästa nivå och till ett mer intensivt uttryck. Han arbetar fram fantastiska rinningar, rörelser och riktningar i dramatiska kontraster och intensiva färger. Hans begränsade färgskala imponerar, och påminner mig om kraften i det suggestiva och att inte berätta allt. Mycket i hans målningar är upp till betraktaren att skapa tolkningar av, och jag älskar att han överlåter mycket till strukturer och slumpartade effekter som öppnar upp för tolkningar av möjliga motiv.

Tack till Stewart Edmondson för att han inspirerar mig än en gång!

Kram 

Ania💞 

Ps. Se mer av hans konst här https://stewartedmondson.com

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.