TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Vanliga frågor om måla på stort format -reteraten 26-28 juli

workshop/kurs Jul 25, 2024

Tjoho! Anmälningarna trillar in till sommarretreaten som börjar i morgon: Måla på stort format! Det ska bli underbart att måla stort tillsammans! ❤️🎨

Jag har samlat ihop frågorna jag fått om helgen, här kan du läsa mina svar:

Är det meningen att man ska måla parallellt med dig eller inte under målarpassen?

Livemåleri är inte lektioner med instruktioner och tid utsatt att göra det jag gör (alltså att jag väntar in dig), utan en chans att få ta del av mitt måleri och hänga med på det sätt som passar dig och göra det du har lust med, där och då. Du kan måla med mig (måla som jag eller ditt eget), eller bara titta och ta in, det är upp till dig. 

Hur vet jag att jag har en tillräckligt stor duk att måla på?

Storleken på den duk du målar på är individuell för dig. Vad är en stor duk då? Jo, det är en som känns större än vad som är bekvämt för dig, där du är just nu. Alla har vi en storlek som vi brukar hamna i, som är bekväm och lätt att hantera, kanske 40x40 cm eller liknande. Så är det för mig och jag älskar den storleken, men blir jag utmanad? Nej. Det som utmanar mig är närmare 100x100 cm! Vilket format utmanar dig?

Behöver duken jag har vara uppspänd?

Du kan måla på uppspänd duk eller duk på rulle, det är upp till dig. Har du duk på rulle, se till att den är upptejpad på en skiva så den kan stå, eller att du har tillgång till en plats att hänga den på väggen eller liknande. Min duk kommer vara en uppsänd tom duk, jag tycker det är enklast. Jag kommer använda både plant måleri (på golv eller bord) och ha möjlighet att ställa upp den (på en stol mot en vägg eller så), så ha gärna det du också om du kan. 

 

Vilket målarmaterial ska jag förbereda? 

Jag kommer använda material som akrylfärger, acrylic ink (rinnande akryl), breda penslar, men också penslar i andra tjocklekar, natursvamp, disktrasa för att göra mönster, akrylpennor, sprayflaska, akrylpennor samt hårfön för att torka lager av färg. Du behöver inte ha exakt det jag har utan ta det du har. 

Kan jag se målarpassen i efterhand?
ja, allt kommer spelas in och läggas upp löpande efter varje målarpass

 

Hur länge har jag tillgång till inspelningarna?

Du har tillgäng till dem utan tidsgräns.

 

Var kommer inspelningarna att finnas?

De kommer läggas upp på kursplattformen Shine Through Art och du loggar enkelt in för att se dem. Stöter du på problem så hjälper jag dig. 

 

Vad händer om jag inte kan vara med live alla dagar?

Eftersom inspelningarna läggs upp efter varje målarpass kan du titta i kapp och hänga med vilken dag du vill ändå. Du kanske inte hinner måla i kapp med oss, men du kan vara med och göra det du kan och fortfarande inspireras av den härliga gemenskapen och energin när vi målar tillsammans!

Vi kommer ha en härligt djupgående målerireterat tillsammans!
Ge dig själv den perfekta sommargåvan att stänga ute omvärldens distraktioner och fokusera på ditt inre och ditt måleri under en långhelg. Anslut till mig via Zoom och låt ditt hjärta leda dig genom en härliga dagar av självuttryck och själens målarglädje.

Anmäl dig här: https://www.shinethroughart.com/blog/sommarreterat-livemaleri-med-ania-mala-stort

Kram 

Ania  💞

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.