VANLIGA FRÅGOR - Shine Through Art
327
page-template-default,page,page-id-327,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Här får du svar på dina frågor om både Vedic Art-kurserna och de andra onlinekurserna som erbjuds genom Shine Through Art. Om du har frågor som du inte hittar svaren till här så kontakta mig gärna på info@shinethroughart.com.

Vilka kurser erbjuds av Shine Through Art?

Onlinekurser:

Vedic Art grundkurs på svenska

Vedic Art grundkurs på engelska

Vedic Art fortsättningskurs på svenska

Vedic Art fortsättningskurs på engelska

Vedic Art Skulpturkurs – nivå fortsättningskurs (du måste ha gått Vedic Art grundkursen)

Konstnärslyftet – coachingprogram om entreprenörskap för konstnärer

 

Vedic Art grund och fortsättningskurs i Vaxholm  i Vaxholm

Vem undervisar kurserna?

Vi har flera underbara och kompetenta lärare som undervisar kurserna som ges på Shine Through Art -plattformen. Du finner deras namn vid informationen till varje kurs, samt mer info om dem på sidan ”Våra lärare” under fliken ”Om oss” i menyn.

Behöver jag någon tidigare erfarenhet för att gå Vedic Art kursen?

Det krävs ingen tidigare erfarenhet av att måla för att gå Vedic Art kursen.

I informationen om varje kurs står vilka förkunskaper som krävs.

Hur ser strukturen ut för en lektion ut på onlinekurserna?

Strukturen för Vedic Art kursen ser ut så här:
Sessionen ges via en videokonferensplattform som heter Zoom där vi ser och hör varandra. Under varje möte går vi igenom en specifik uppgift/princip (en eller fler per gång) och har sedan avsatt tid då vi målar tillsammans, var och en hos sig. I Vedic Art kursen målar vi ostört under ca 45 minuter och samlas sedan igen och läraren pratar vidare om just denna uppgift/princip. Därefter öppnar vi upp för frågor och reflektioner från gruppen och läraren är tillgänglig för att svara och dela från sin egen erfarenhet.

Strukturen för Konstnärslyftet:
Det generella upplägget ser ut såhär: Vi träffas i ca 1,5-2  timmar och går först igenom uppgiften som eleverna gjort efter förra träffen.  Efter det hålls en presentation med dagens tema, ett föredrag understött av en bildpresentation. Därefter ges uppgiften till nästa träff.

Hur anmäler jag mig till en kurs?

Du anmäler dig till en kurs genom att finna din kurs på hemsidan och klicka på ”BOKA DIN PLATS” knappen som finns längst ner på sidan under kursbeskrivningen. När du genomfört bokningen och betalning får du ett bekräftelsemejl. Närmare kursstarten så skickar vi dig ett nytt mail med alla tekniska och praktiska detaljer som du behöver inför kursens start.
Om du har frågor är du välkommen att maila till info@shinethroughart.com

Vad händer om jag vill avboka/hoppa av en kurs som jag har anmält mig till?

Om du ändrar dig och vill avsluta en kurs som du har bokat och betalat för kan du göra det fram till 7 dagar före kursens start, du får då dina pengar tillbaka minus en administrationsavgift på 300 kr. Om du önskar att avboka din plats efter det behöver du visa ett doktorsintyg för att få dina pengar tillbaka. När kursen har startat går det inte att få några pengar tillbaka.

 

VÄNLIGEN NOTERA: kursen startar enbart med 3 eller flera deltagare. Om kursen inte blir av meddelas du via email och du får alla dina pengar tillbaka.

 

Måla och Stråla: Om du av någon anledning skulle vilja avsluta ditt Måla och Stråla-abonnemang så gäller två månaders uppsägningstid, dvs två till betalningar kommer dras innan du kan avsluta ditt medlemskap.

Vad behöver i materialväg inför Vedic Art-kursen?

MATERIAL som behövs för Vedic Art-kursen:

 • Ritkol, tunna pinnar.
 • En eller flera av följande: Kritor, färgpennor, oljepasteller eller torrpasteller.
 • Färg, helst på tub av typen akryl, gauche, vattenfärger etc. Jag kan rekommendera akrylfärg då den är vattenlöslig och den torkar fort.
 • Penslar och svampar (helst en naturlig svamp) och en handduk (en kökshandduk är bra) och/eller pappershanddukar.
 • Ett minimum av 60 blanka A4 papper (vanliga billiga skrivarpapper är bra)
 • Dukar och papper att måla på, gärna i olika storlekar
 • Några plastbyttor för vatten och några papptallrikar eller plastbrickor (liknande de som finns i mataffärer, behållare för grönsaker och frukt) att använda som pallet.
 • Oömma kläder.
 • Plast att täcka golv och andra ytor med för att skydda mot färg.
 • Block och penna för anteckningar
Vad behöver jag för tekniks utrustning för att ta del av kurserna?

För att delta i kursen behöver du:

 • En dator (stationär eller laptop) med en mikrofon och kamera (inbyggd eller extern). Läsplatta eller smarttelefon fungerar också.
 • Starkt och stabilt internet
 • Du behöver programmet Zoom nedladdat till din dator (detta är gratis), och det kan du göra via denna länk.
Kan jag få hjälp om jag inte har den tekniska erfarenheten?

Ja, läraren är tillgänglig att träffa dig KOSTNADSFRITT under ett 20 minuters möte innan kursen startar, antingen vid ett tillfälle som ni kommer överens om, eller 30 minuter innan den första lektionen. Då kan ni gå igenom de tekniska aspekterna som du behöver känna till för att delta i kursen.

Vad händer om jag inte kan delta vid ett kurstillfälle?

När du anmäler dig till kursen så innebär det också att du tar ansvar för att prioritera att delta vid alla kurstillfällena. Om du inte kan delta så är det ditt ansvar att meddela mig.

 

FÖR VEDIC ART-KURSEN
Meddela läraren i förväg att du inte kommer och så att gruppen inte behöver vänta på dig. För att få den missade principen så bokar ni in ett 20 minuters möte  där du får höra principen och ta anteckningar. Sedan gör du principen på egen hand innan nästa träff med gruppen. ETT sådant tillfälle ingår i kursavgiften, efter det är priset för detta extramöte är 150 kr per möte, en kostnad som tillkommer utöver den ursprungliga kursavgiften.
Vedic Art principerna får inte spelas in och sparas på något vis, de får bara förmedlas verbalt, därav denna lösning.