Konstnärslyftet - Shine Through Art
1222
page-template-default,page,page-id-1222,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Gå från fritidsmålare till professionell konstnär!

Konstnärslyftet är ett coachingprogram som ger konstnärer de verktyg som behövs för att göra konstnärskapet till en inkomstkälla

Efter Konstnärslyftet kommer du:

  • Stå stadigt i din identitet som konstnär
  • Kunna prata om din konst och om din passion med självförtroende 
  • Definierat din konsts unika budskap och veta hur du kommunicerar detta
  • Förstå hur du och din konst kan bidra till andras liv och varför det är viktigt
  • Identifierat vem din konst riktar sig till och vem din idealkund är
  • Upptäckt hur du når din målgrupp genom nytänkande kreativa vägar
  • Blivit trygg med hur du säljer din konst
  • Förstå vad som krävs för att du ska kunna leva på din konst och ha sett att det är möjligt om du vill!

Sagt av tidigare deltagare:

Med Ania som lärare kan det inte bli bättre. Med sin erfarenhet och kunskap coachar, utmanar, inspirerar och stöttar hon oss. Hon strålar av glädje, entusiasm och möjligheter där hon tryggt tar med dig på en resa som heter duga – kanske din livs resa! /Karolina Larsson

”Kursen Konstnärslyftet med Ania Witwitzka är för mig en ögonöppnare och höjdpunkt i mitt liv som konstnär. Jag har fått ställas inför allt som jag inte velat ta tag i när det gäller att föra ut min konst. Kursen är späckad med kunskap, information och inspiration och tankeväckande uppgifter både när det gäller mina egna bromsklossar och vad som präglat vårt samhälle under lång tid när det gäller konst och konstnärers tillvaro. Dessutom leder den in på det nya sättet att föra ut info, dvs via nätet och att man kan göra på så många olika sätt beroende på vad jag vill visa och var jag befinner mig på min konstnärsbana. Jag har fått en riktig spark i baken åt det håll jag vill gå!” / Anita Ejrup
”En väldigt nyttig och inspirerande kurs för mig som vill utveckla mitt konstnärsskap på områden utanför själva skapandet. Jag fick möjlighet att utveckla mitt sätt att marknadsföra min konst, både genom texter och olika kanalval. Hemuppgifterna är en viktig del i kursen och tillsammans med deltagarna har jag fått nya infallsvinklar på såväl mina texter som hur man kan hitta nya kunder.”  /Helene Landersten

Det praktiska

En termin av växande som konstnär

Konstnärslyftet är en live-kurs online som består av en träff i veckan i tio veckor. Under träffarna får du föreläsningar, uppgifter och berikas av gruppens gemenskap som alla gör denna resa av insikter och erfarenheter tillsammans.

Stöd av en ”konstkompis”

Under Konstnärslyftet blir du ihop-parad med en annan deltagare som blir din ”konstkompis” med vilken du delar din resa och bollar dina uppgifter. Ni hjälps åt att hålla energin på topp, motivationen uppe och håller varandra ansvariga för att få saker gjorda.

Material att återgå till

Alla föreläsningar spelas in och blir ett bibliotek av material som du kan återgå till under terminens gång. Bilder från presentationen mejlas till dig så du alltid kan återgå till den kunskap du fått. Mellan träffarna delar vi insikter, frågor och gemenskap i en sluten FB grupp.

Vanliga frågor

Finns någon garanti att jag kan leva på min konst efter kursen?

Under Konstnärslyftet får du stöd i det första steget till att leva på sin konst, nämligen att få dig att börja tänka som en företagare. Du lär dig att ”paketera” din produkt/tjänst så att du kan nå en specifik målgrupp. Under denna resa tar du reda på om detta är rätt för dig när du får se vad som krävs. Därefter är det upp till dig att avsätta tid för implementering och sätta allt i verket i praktiken. Vi kan alltså inte ge någon garanti på att du kommer kunna leva på din konst eftersom det är du som bestämmer hur mycket du implementerar och i vilken takt.

Hur mycket tid behöver jag avsätta varje vecka för Konstnärslyftet?

Kursen startar den 18 mars 2019 och under de 10 måndagarna som kursen pågår träffas vi mellan kl 18.30-20.30. Dessa gruppträffar äger rum live på nätet via Zoom. Efter varje träff ges en uppgift som tar 1-2 timmar att göra inför nästa gång vi ses. Du behöver alltså avsätta ca 4 timmar per vecka för att få ut maximalt av kursen.

Hur är strukturen för träffarna?
Vi träffas i ca 1,5-2 timmar och går först igenom uppgiften som gjorts efter förra träffen. Här finns tillfälle för deltagarna att berätta om insikter och att ställa frågor om hur man kan ta temat vidare i sitt entreprenörskap. Efter det hålls ett föredrag med nästa tema och uppgiften som ska göras till nästa träff presenteras.

Vad kostar Konstnärslyftet?

Priset för Konstnärslyftet är 6 995 kr.

Denna investeringsnivå är satt för att Konstnärslyftet kräver ett stort engagemang från deltagaren. Inte bara i tid (se ovan) utan också att i åtagandet att utmana sig själv och sina trossystem på många plan. För att växa behöver man vara motiverad att gå utanför bekvämlighetszoonen och att ha en större insats ger den motiveringen.

För övrigt är teamet som driver Konstnärslyftet inte gratis och alla system som används för att göra kursen möjlig.

Kursavgiften kan betalas på en gång eller delas upp på tre tillfällen med tillkommande administrativ kostnad.

ANIAS VÄG FRÅN HEMLIG HOBBYMÅLARE TILL KONSTNÄRS-ENTREPRENÖR
Ania Witwitzka kommer från en kulturfamilj med en mamma är konstnär. Efter att ha utbildat sig i England på två konsthögskolor var hon rik på erfarenhet men hade inga verktyg för hur hon kunde tjäna pengar på sin kreativitet. Hon såg väldigt få konstnärer omkring sig leva av sin konst.
Ania gick i många år utan att erkänna ens för sig själv att hon drömde om att ha konsten som min främsta inkomstkälla, så under denna tid målade hon mest för min egen skull, hemma på kammaren. När hon till sist tveksamt började lägga ut sina målningar på sociala medier och fick uppmuntrande hejarop som gensvar, insåg Ania att hon kanske hade något att erbjuda andra, att det kanske faktiskt fanns folk där ute som VILLE ta del av hennes konst. Problemet var bara att de ju inte visste att hon och målningarna fanns till.
Så en dag fattade hon beslutet att hon skulle lära sig hur man gör. Hon skulle lära sig leva på sin konst!
Ania ville inte gå via gallerier, hon hade inte tålamod att vänta på att någon skulle upptäcka henne, eller att hon skulle bli erkänd av någon konstelit. Hon ville lära sig nå köparen direkt, de personer som gillade hennes målningar, som ville ha dem och deras budskap på sina väggar – i sina liv. Det var DEM hon ville nå!
Så Ania tog tag i saken och under de senaste 4-5 åren har hon lagt mycket tid och pengar på att utbilda sig i entreprenörskap för konstnärer. Hon har funnit fantastiska förebilder, lärare och mentorer från många olika länder som har visat henne vägen. Det har varit, och är, en berikande resa av växande och lärande och sedan hon startade sin firma för dryga fyra år sedan har hon sålt över 120 målningar, vissa för över 25 000 kr. Idag har hon flera utställningar per år som säljer bra, regelbundna beställningar på specialmålningar och ett stort nätverk av intresserade som älskar hennes verk. Ania är även kursledare och inspiratör inom måleri och entreprenörskap för konstnärer via sina onlinekurser och från sin ateljé i Vaxholm utanför Stockholm där hon numera bor med sin make.