Konstnärslyftet - Shine Through Art
1222
page-template-default,page,page-id-1222,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lev på din konst!

Konstnärslyftet – Coaching-program för konstnärer

Konstnärslyftet är ett coaching program för konstnärer bestående av 12 träffar uppdelat i två delar som ger dig de essentiella grunderna för att leva på din konst! Del 1 hjälper dig att paketera din unika identitet som konstnär och ger dig verktygen för att formulera ditt budskap och finna målgruppen för din konst. Del 2 handlar om implementeringen: Hur får man ut mest av att ställa ut sin konst, vad ska man tänka på när man gör sin hemsida och när man lägger ut saker på sociala medier etc. Detta är den praktiska delen som får drömmen att bli verklighet.

12 träffar under en termin
Tid: måndagar kl 20-21.30
Startdatum: 17 september 2018
Kursledare: Ania Witwitzka
Pris: 7 500 kr
Early bird-rabatt om du bokar före 8 sep: 5 995 kr

Konstnärslyftet Del 1: ”Konstnären – din identitet och ditt budskap”

Drömmer du om att leva av din konst? Vill veta hur du ska kunna komma bortom det som hindrar dig? Är du redo att nå dina drömmar?

Detta är ett coaching-program för konstnärer som vill ta sin konst till nästa nivå med konkreta övningar och metoder.

Efter denna del kommer du:

 • Kunna sätta tydliga och genomförbara mål för att nå dina drömmar

 • Vara tryggare i din identitet som konstnär

 •  Veta hur du ska kommunicera om din konst och i tal och skrift

 •  Förstå hur din konst kan bidra till andras liv.

 • Ha definierat din målgrupp och därmed ha grunden för marknadsföring av din konst

 • Ha skapat ett Artist’s Statement som kommunicerar din konst till betraktaren

 • Ha en genomarbetad biografi/CV om dig som konstnär att ha med på utställningar

 • Förstå vad som krävs för att du ska kunna leva på din konst och ha sett att det är möjligt om du vill!

Tid att avsätta per vecka:
1-2 timmar lärarledda gruppträffar + 1-2 timmar eget arbete = 2-4 timmar per vecka. 
Mellan träffarna stöttar gruppen varandra i en sluten grupp på Facebook där kursledaren också är närvarande med kommentarer och svar på frågor etc.

”Kursen Konstnärslyftet med Ania Witwitzka är för mig en ögonöppnare och höjdpunkt i mitt liv som konstnär. Jag har fått ställas inför allt som jag inte velat ta tag i när det gäller att föra ut min konst. Kursen är späckad med kunskap, information och inspiration och tankeväckande uppgifter både när det gäller mina egna bromsklossar och vad som präglat vårt samhälle under lång tid när det gäller konst och konstnärers tillvaro. Dessutom leder den in på det nya sättet att föra ut info, dvs via nätet och att man kan göra på så många olika sätt beroende på vad jag vill visa och var jag befinner mig på min konstnärsbana. Jag har fått en riktig spark i baken åt det håll jag vill gå!”
/ Anita E.

Så här ser kursen ut träff för träff:

Träff 1: Konsten och din roll som konstnär i världen. 

I denna första träff gör vi en omvärldsbevakning. Vi lyfter blicken och tittar på konstnärens roll i samhället. Vi definierar olika föreställningar vi har fått med oss kring en karriär som konstnär, pengar, kommersialism, elitism och företagande. Genom att se begränsningarna tar vi oss bortom dem och öppnar upp för kraften att skapa det liv vi vill leva.

Träff 2: Dina drömmar och mål.

Här får du tillfälle att definiera vem du är, vad du står för, dina värderingar, drömmar och mål. Den du är och det som är viktigt för dig utgör basen för ditt liv, hur du ser på det, likväl som din konst och dess budskap till betraktaren. Övningarna vid detta kurstillfälle hjälper dig att definiera ett Artist’s Statement som beskriver din konst, samt ett CV som stärker din identitet som konstnär.

Träff 3: Din story.

Din berättelse är DIN och ingen annans. Under denna träff definierar och konkretiserar du vad din konst handlar om på djupet, vad som står bakom ditt skapande och det är detta som utgör din story, ditt budskap som förmedlas genom din konst. Genom de övningar vi gör under denna fas i kursen kommer du kunna stå stadig och stabil i ditt konstnärskap och inte vackla i stunder av ifrågasättande.

Träff 4: Vad är ditt budskap?

Genom att titta på din story kan du finna ditt budskap. Ditt budskap är din orsak till att du skapar din konst och det är den bas du kommer ifrån när du utvecklar tjänster och produkter att erbjuda till en målgrupp.

Träff 5: Vem talar din konst till?

Genom att titta på din story och ditt budskap får vi fram en bild av vem det är du riktar dig till med ditt konstnärskap, vem du talar till och hur din konst bidrar till deras liv, helt enkelt hur du tjänar just dem med din konst!

Träff 6: Nätverkets kraft

Vad är ett nätverk och hur kan du använda det till att nå dina mål, dina drömmar och framför allt – nå din målgrupp för din konst? Under denna träff summerar vi även alla tidigare kurstillfällen och tar ut en riktning för att komma vidare.

Konstnärslyftet Del 2: ”Drömmen blir verklighet: planering och marknadsföring”

I Del 2 fokuserar vi på definieringen av mål och att skapa en genomförbar plan som passar in i vårt liv, där vi är just nu. Med målet och planen som bas studerar vi konstnärens praktiska kanaler för att nå ut med och sälja sin konst.

Efter denna del kommer du:

 • Ha ett klart mål och en plan att förverkliga den

 • Veta hur just du kan gå till väga för att börja tjäna pengar på att sälja din konst

 • Ha fått praktisk information om att starta eget företag, bokföring, skatt och moms etc.

 • Ha fått kunskap om olika kanaler inom sociala medier för att sprida din konst på bästa sätt

 • Ha fått insikt om hur du skapar en bra och effektiv hemsida för att sälja din konst

 • Veta hur man lyckas med utställningar

 • Veta hur email-listor och nyhetsbrev används på bästa sätt för att sprida din konst

Så här ser kursen ut träff för träff:

Träff 1: Sätta ETT mål och skapa en plan för att nå det!

Under denna träff definierar du dina drömmar och destillerar dem till ETT konkret mål. Vi skapar en plan för att nå målet och identifierar vad som måste till för att planen ska vara genomförbar och realistisk. Vi tittar på hur vi kan göra plats för planen i våra liv och finner vår väg till att göra drömmen verklig.

Träff 2: Nyhetsbrev 

Nu börjar vi djupdyka in i de olika kanalerna att komma ut med vår konst till vår målgrupp och under denna träff tar vi upp vikten av email-listor och hur du bäst ska använda dem.

Träff 3: Utställningar

Hur lyckas man bäst med utställningar? Vad ska man tänka på rent praktiskt och hur marknadsför man dem för att de ska bli fantastiska och välbesökta?

Träff 4: Sociala medier

Vi tittar på vilka social medier som är rätt för dig, vilka ska du fokusera på och hur kan du använda dem på bästa sätt?

Träff 5: Hemsida

Vad behöver en bra konstnärshemsida innehålla? Här avslöjas vilka saker som den SKA innehålla och vilka saker som den ABSOLUT INTE bör innehålla.

Träff 6: Det praktiska

Måste du starta eget företag? Hur gör du med skatt, moms och bokföring? Dessa och många fler praktiska frågor tar vi upp under denna träff.

”En väldigt nyttig och inspirerande kurs för alla som vill utveckla sitt konstnärsskap på områden utanför själva skapandet. Du får möjlighet att utveckla ditt sätt att marknadsföra din konst, både genom texter och olika kanalval. Hemuppgifterna är en viktig del i kursen och tillsammans med deltagarna har jag fått nya infallsvinklar på såväl mina texter som hur man kan hitta nya kunder.”
                                                                                                                          /Helene L.

Boka din plats före 28 aug och få din early bird rabatt på 5 995 kr! (Ordinarie pris 7 500 kr)

Hur går onlinekursen Konstnärslyftet till?

Ania Witwitzka berättar hur det går till att gå kursen som onlinekurs via mötesplattformen Zoom.