Konstnärslyftet - Shine Through Art
1222
page-template-default,page,page-id-1222,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Gå från fritidsmålare till professionell konstnär!

Konstnärslyftet är ett coachingprogram som ger konstnärer de verktyg som behövs för att göra konstnärskapet till en inkomstkälla

Efter Konstnärslyftet kommer du:

  • Stå stadigt i din identitet som konstnär
  • Kunna prata om din konst och om din passion med självförtroende 
  • Ha definierat din konsts unika budskap och veta hur du kommunicerar detta
  • Förstå hur du och din konst kan bidra till andras liv och varför det är viktigt
  • Ha identifierat vem din konst riktar sig till och vem din idealkund är
  • Ha upptäckt hur du når din målgrupp genom nytänkande kreativa vägar
  • Blivit trygg med hur du säljer din konst
  • Förstå vad som krävs för att du ska kunna leva på din konst och insett att det är möjligt om du vill!

Sagt av tidigare deltagare:

Med Ania som lärare kan det inte bli bättre. Med sin erfarenhet och kunskap coachar, utmanar, inspirerar och stöttar hon oss. Hon strålar av glädje, entusiasm och möjligheter där hon tryggt tar med dig på en resa som heter duga – kanske din livs resa! /Karolina Larsson

”Kursen Konstnärslyftet med Ania Witwitzka är för mig en ögonöppnare och höjdpunkt i mitt liv som konstnär. Jag har fått ställas inför allt som jag inte velat ta tag i när det gäller att föra ut min konst. Kursen är späckad med kunskap, information och inspiration och tankeväckande uppgifter både när det gäller mina egna bromsklossar och vad som präglat vårt samhälle under lång tid när det gäller konst och konstnärers tillvaro. Dessutom leder den in på det nya sättet att föra ut info, dvs via nätet och att man kan göra på så många olika sätt beroende på vad jag vill visa och var jag befinner mig på min konstnärsbana. Jag har fått en riktig spark i baken åt det håll jag vill gå!” / Anita Ejrup
”En väldigt nyttig och inspirerande kurs för mig som vill utveckla mitt konstnärsskap på områden utanför själva skapandet. Jag fick möjlighet att utveckla mitt sätt att marknadsföra min konst, både genom texter och olika kanalval. Hemuppgifterna är en viktig del i kursen och tillsammans med deltagarna har jag fått nya infallsvinklar på såväl mina texter som hur man kan hitta nya kunder.”  /Helene Landersten

Det praktiska

Tolv veckor av växande som konstnär

Konstnärslyftet är en förinspelad-kurs online som består av en träff i veckan i tolv veckor. Lektionerna är föreläsningar med tillhörande uppgifter som ger dig insikter om dig själv och ditt konstnärskap. Kursen öppnar den 18 mars 2019.

Regelbundna Frågor&Svar-träffar 

Med jämna mellanrum bjuder jag in till frågor&svar-träffar via Zoom där vi träffas live och du kan dela med dig av hur det går med din resa och få svar på dina frågor

Material att återgå till

Alla föreläsningar bildar tillsammans ett bibliotek av material som du kan återgå till när du vill. Du får även alla bilder från presentationerna som du kan ladda ner så du alltid kan återgå till den kunskap du fått. Mellan lektionerna delar du dina insikter och frågor i en sluten FB grupp där du även får gemenskap med andra.

Undrar du om Konstnärslyftet är rätt för dig?

Känner du igen dig i dessa påståenden?

Du har målat länge, får fin återkoppling på din konst, du har ställt ut några gånger och känner att nu är det dags för nästa steg.

Konstnärslyftet ger dig metoden för att komma vidare. Du får reda på vad det innebär att leva på sin konst, vad som krävs av dig som konstnärsentreprenör för att lyckas. Du får verktygen och övningarna som gör att du kan ta just din konst och göra den till en stabil inkomstkälla.

Du älskar att måla, känner kraften i dig när du skapar, och nu längtar du efter att nå ut med din konst men vet inte hur det ska gå till.

Övningarna i kursen hjälper dig att förstå hur du kan skapa en framgång för dig själv som konstnär och företagare. Du får metoder att bygga upp ditt självförtroende så att du inte behöver vänta på att någon annan ska upptäcka dig.

Du vill nå ut med din konst till fler men har ingen eller liten erfarenhet och känner dig osäker på sälj och marknadsföring.

Konstnärslyftets föredrag och uppgifter bygger ditt självförtroende så att du vet hur du paketerar och pratar om din konst. Du lär dig se hur marknadsföring och sälj blir en naturlig del av att nå ut.

Du drömmer om att leva på din konst men vet inte om du ens vågar räkna dig som en riktig konstnär. Du vill helst att någon annan erkänner dig som en.

Under kursen får du klargöra vad din roll som konstnär är och hur du tar befälet över din självkänsla! Ditt egna upplevda värde är basen för all framgång och genomsyrar allt från prissättning av dina verk till hur du relaterar med kunder.

Vanliga frågor

Finns någon garanti att jag kan leva på min konst efter kursen?

Under Konstnärslyftet får du stöd i det första steget till att leva på sin konst, nämligen att få dig att börja tänka som en företagare. Du lär dig att ”paketera” din produkt/tjänst så att du kan nå en specifik målgrupp. Under denna resa tar du reda på om detta är rätt för dig när du får se vad som krävs. Därefter är det upp till dig att avsätta tid för implementering och sätta allt i verket i praktiken.

Hur mycket tid behöver jag avsätta varje vecka för Konstnärslyftet?

Varje lektion består av en föreläsning på ca 1-1,5 timmar och efter den får du uppgifter som du gör i ditt eget tempo under veckan. Avsätt ca 1-2 timmar för att slutföra uppgifterna, så får du ut mest av kursen.

Vad kostar Konstnärslyftet?

Priset för Konstnärslyftet är 9 995 kr.
Specialerbjudande före 6 september: 6 995kr

Du kan börja kursen när du vill.

Investeringsnivå är satt för att Konstnärslyftet kräver ett stort engagemang från deltagaren. Inte bara i tid (se ovan) utan också att i åtagandet att utmana sig själv och sina trossystem på många plan. För att växa behöver man vara motiverad att gå utanför bekvämlighetszoonen och att ha en större insats ger den motiveringen.

För övrigt är teamet som driver Konstnärslyftet inte gratis och alla system som används för att göra kursen möjlig.

Kursavgiften kan betalas på en gång eller delas upp på tre tillfällen med tillkommande administrativ kostnad.

ANIAS VÄG FRÅN HEMLIG HOBBYMÅLARE TILL KONSTNÄRS-ENTREPRENÖR
Ania Witwitzka kommer från en kulturfamilj med en mamma är konstnär. Efter att ha utbildat sig i England på två konsthögskolor var hon rik på erfarenhet men hade inga verktyg för hur hon kunde tjäna pengar på sin kreativitet. Hon såg väldigt få konstnärer omkring sig leva av sin konst.
Ania gick i många år utan att erkänna ens för sig själv att hon drömde om att ha konsten som min främsta inkomstkälla, så under denna tid målade hon mest för min egen skull, hemma på kammaren. När hon till sist tveksamt började lägga ut sina målningar på sociala medier och fick uppmuntrande hejarop som gensvar, insåg Ania att hon kanske hade något att erbjuda andra, att det kanske faktiskt fanns folk där ute som VILLE ta del av hennes konst. Problemet var bara att de ju inte visste att hon och målningarna fanns till.
Så en dag fattade hon beslutet att hon skulle lära sig hur man gör. Hon skulle lära sig leva på sin konst!
Ania ville inte gå via gallerier, hon hade inte tålamod att vänta på att någon skulle upptäcka henne, eller att hon skulle bli erkänd av någon konstelit. Hon ville lära sig nå köparen direkt, de personer som gillade hennes målningar, som ville ha dem och deras budskap på sina väggar – i sina liv. Det var DEM hon ville nå!
Så Ania tog tag i saken och under de senaste 4-5 åren har hon lagt mycket tid och pengar på att utbilda sig i entreprenörskap för konstnärer. Hon har funnit fantastiska förebilder, lärare och mentorer från många olika länder som har visat henne vägen. Det har varit, och är, en berikande resa av växande och lärande och sedan hon startade sin firma för dryga fyra år sedan har hon sålt över 120 målningar, vissa för över 25 000 kr. Idag har hon flera utställningar per år som säljer bra, regelbundna beställningar på specialmålningar och ett stort nätverk av intresserade som älskar hennes verk. Ania är även kursledare och inspiratör inom måleri och entreprenörskap för konstnärer via sina onlinekurser och från sin ateljé i Vaxholm utanför Stockholm där hon numera bor med sin make.