Måla och Stråla

Ett program som inspirerar dig att hålla igång måleriet i ditt vardagsliv

MÅLA OCH STRÅLA GER DIG:

Stöd med att hålla igång måleriet i din vardag

Våra regelbundna onlineträffar, där vi träffas live, gör att du håller det kreativa flödet igång och måleriet levande i ditt vardagsliv.

Idéer, tips som inspirerar dig att måla mer

Vi målar tillsammans och har gemensamma inspirationskvällar då jag demonstrerar något som du kan prova i ditt måleri. Att få ny input håller skaparglädjen och lusten levande!

Gemenskap och återkoppling kring dina målningar

Coaching-träffarna är gruppträffar där du får återkoppling på dina målningar och inspiration av andras kreativa skaparprocesser!

Coloring

”Måla och stråla är för mig en guldkant i tillvaron som höjer min glädjenivå i livet och ger nya tankar och utmaningar att ta mig an. Gruppsamhörigheten ger mycket och Ania är alltid upplyftande och ser alla individer där de är i processen. Rekommenderar Måla och Stråla varmt!” /Malin Eklöf

DET PRAKTISKA

En längre period med regelbundenhet i måleriet

Vi träffas tre onsdagkvällar i månaden i 6 månader eller mer. Denna regelbundenhet håller dig på spåret och ser till att du inte tappar farten i ditt skapande. Du hjälper dig själv att hålla dig ansvarig för att upprätthålla drömmen om mer kreativitet i din vardag!

Tre onlineträffar i månaden som inspirerar

Under Måla tillsammans-träffarna målar var och en hemma hos sig men ändå tillsammans! Under inspirationskvällen får du en ny teknik eller metod demonstrerad som du senare kan prova i ditt måleri. Under coaching-träffen får du återkoppling på dina målningar.

Stödsystem som gör att du aldrig är ensam

I den slutna Facebookgruppen visar vi våra målningar, delar inspiration och hejar på varandra. Varje vecka får du en måleri-impuls som sätter igång skapandet, och en gång i månaden sätter vi upp mål för oss själva inför kommande månad där gruppen blir våra vittnen.

”Detta är en superbra möjlighet att utveckla sin kreativitet och en hjälp att ge sig själv tid att skapa. Skönt att sitta hemma omgiven av sina egna målargrejer. Dessutom ha tillgång till sina gamla och pågående målningar och få inspiration till att bearbeta och idéer till hur jag vill fortsätta med målningarna.”  /Elsa-Maria Nillroth

Undrar du om Måla och Stråla är rätt för dig? Känner du igen dig i dessa frågor?

Älskar du att måla och vet att du mår bra av det men har svårt att prioritera måleriet i din vardag?

Måla och Stråla hjälper dig att hålla fokus och eftersom du har ett åtagande mot dig själv, mig och gruppen, så har du stöd i att det blir av.

Har du svårt få inspiration och hålla igång flödet?

Programmet har som syfte att ge dig löpande inspiration, dels genom att du får höra vad andra har för sig och ta del av deras processer, dels att vi har inspirationskvällar där du får nya impulser att testa i ditt måleri.

Känner du dig ensam i ditt måleri?

I programmets coaching-träffar får du tillfälle att visa upp en målning och få återkoppling på den så att du kan komma vidare. Du tillhör en grupp som vill samma sak som du och här får du sammanhang och löpande inspiration.

Vet du inte vad ska göra om du fastnar med en målning?

Under våra träffar pratar vi om den kreativa processens alla dess olika faser så att du lär dig hur du fungerar och vet hur du kan stötta dig själv för att hålla skaparglädjen levande.

”Kursen ger mig inspiration, ny kunskap, glädje och är något roligt att se fram emot. Upplever ”feel good” känsla när Ania delar generöst med sig av all sin kunskap på ett mjukt, fint och pedagogiskt sätt. Även om jag är väldigt trött, så vill jag inte missa något tillfälle.” /Rigmor Rolfson

VANLIGA FRÅGOR

Vilken teknisk utrustning behövs för att delta i kursen?

Vi ses via mötesplattformen Zoom som är ett onlineklassrum där vi ser och hör varandra. Zoom är lätt att använda och jag guidar dig om du är ny. Du behöver är en bra internetuppkoppling, en dator eller surfplatta med kamera och ett headset med mikrofon. Varje träff spelas in och kan ses i efterhand på en kursplattform som du loggar in på.

Hur mycket tid behöver jag lägga?

Vi träffas tre gånger i månaden och under dessa träffar får du input och vi målar tillsammans. Varje träff är 1–1,5 timmar lång. I övrigt bestämmer du själv hur mycket du vill lägga på måleriet, om det är en till två gånger i veckan, eller det som passar dig för att du ska ha det kreativa flödet igång och känna att du utvecklas och växer i ditt skapade.

Vad kostar Måla och Stråla?

Kursen är upplagd på 6-12 månader. Priset är 2 970 kr för 6 mån, och 5 940 kr för 12 mån, men din betalning är uppdelad en månatlig summa av 495 kr. När du anmäler dig till kursen åtar du dig att delta i alla 6 eller 12 månaderna och fullfölja hela betalningen. Det är alltså ett bindande åtagande för hela perioden som inte går att säga upp mitt i. Vi har sett störst framgång för deltagarna med detta upplägg. I samband med din anmälan registrerar du ett kort och kostnaden dras från ditt kort varje månad samma datum.

STARTA ETT 12 MÅNADERS-ABONNEMANG OCH FÅ TVÅ FÖRINSPELADE BONUSKURSER VÄRDE 3 000 KR! 
Bonuskurs 1 Häftiga effekter och tekniker som tar ditt måleri till nya nivåer!
Gillar du att inspireras av olika strukturer och strukturer som hjälper dig hitta glädjen i ditt måleri? Då kommer du älska dessa fem inspelade inspirationskvällar där du får ta del av tekniker som strukturmassa, maskeringvätska, Acrylic Pouring, T-sprit, krackeleringspasta etc. Värde: 1 500 kr
Bonuskurs 2: Måla fram motiv från dina bakgrunder
För dig som har många bakgrunder som du inte vet hur du ska ta vidare, vi tittar på sätt att hitta motiv i bakgrunderna! Vi fördjupar oss i bl a. kontrast, ljus, färg och kompositioner, riktningar och strukturer etc som öppnar upp vårt seende. Värde: 1500 kr
Jag har bara ett begränsat antal platser öppna, så om du vet att du vill gå får du gärna anmäla dig nu! Hör av dig om du har några frågor!

För att anmäla dig till Måla och stråla, maila oss på:
info@shinethroughart.com

Om kursledaren Ania Witwitzka: läs om Anias konstnärsresa

Som barn älskade Ania att måla och rita, och precis som de flesta barn så upplevde hon en stor frihet i sitt kreativa uttryck. Oturligt nog försvann den här friheten gradvis.

Bit för bit så lärde sig Ania mig att hennes skapande skulle se ut på ett speciellt sätt. Hon skulle bara måla exakt det hon såg omkring sig och bara det var tillräckligt bra. Tyvärr var hon aldrig särskilt intresserad av att avbilda, och eftersom andra förhållningssätt till måleriet inte presenterades, försvann mycket av skaparglädjen.

Men Anias passion för att uttrycka sig kreativt dog inte så lätt. Hon fortsatte att längta efter kreativiteten och gick vidare till att studera konst på olika skolor, även på högskola i England. Hon letade efter metoder att nå tillbaka till glädjen och lekfullheten i skapandet.

Pressen att prestera som Ania lagt på sig själv ledde till sjukskrivning för utbrändhet och depression. Det tog henne över två år att komma tillbaka, och under den här tiden hade hon turen att komma i kontakt med en intuitiv målerimetod (Vedic Art). Äntligen fann hon konkreta verktyg och insåg hur man kan göra för att hitta tillbaka till skaparglädjen som hon kände som barn!

Sedan 2006 har Ania målat intuitivt och utvecklat sin egen konstnärliga stil samt en intim relation med den kreativa processen. Hon har lekt sig fram till ett visuellt språk som är hennes eget som hon aldrig hade hittat om hon hade försökt tänka sig fram till det.

Idag är Anias stora passion att hjälpa ”kreativt förstoppade” människor att återigen komma i kontakt med sin skaparglädje genom kurser som stöttar dem som vill måla med tips, coaching och inspiration!