Vad andra säger - Shine Through Art
199
page-template-default,page,page-id-199,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vad andra säger

Här kan du läsa delningar från deltagare som har gått kurser med Ania Witwitzka online och offline. Låt dig inspireras!

Om Konstnärslyftet: ”Jag är glad att jag gick den här kursen, då den gav mig tydliga mål och en bra start för mig själv att bygga vidare på.”

Christine Thomtlund   

Om Konstnärslyftet: ”Kursen har gett mig så mycket inspiration, kunskap, tankar och nya konstvänner. Jag har fått nycklar att arbeta med både vad gäller mitt företagande som mitt konstnärskap. Ania delar, med glädje och stort engagemang, med sig av sina kunskaper och sin erfarenhet.”

Carina Olsson

Eva berättar om sin upplevelse av Konstnärslyftet

Om Konstnärslyftet: ”Att gå Konstnärslyftet var verkligen en ögonöppnare för mig, Ania Witwitzka, en fantastiskt lärare som utstrålar energi och inspiration, lär ut på ett sätt som är lätt att ta till sig. Jag lärde mig att förstå mitt egna värde i konstnärskapet och känner nu mer glädje och inspiration som konstnär och entreprenör. Bland mycket annat har uppgifterna att uttrycka sig i text gett mig mycket, och jag har nu mycket lättare att snabbare få ihop en skrift om mitt måleri. Jag rekommenderar dig som är konstnär och vill leva på din konst att gå Konstnärslyftet.”

Eva Sundman

Om Konstnärslyftet: ”Om du vill få hjälp att ta ditt konstnärskap till nästa nivå är Konstnärslyftet kursen att gå! Med föreläsningar och uppgifter utmanade  Ania mig till att ta nya steg och tänka på andra sätt. Jag har fått massor idéer och kunskap om att konstnärskapet är så mycket mer än att bara måla. Kursen har hjälpt mig att utvecklas, både som människa och som företagare.”

Anna-Stina Gerdin

Om Konstnärslyftet: ”Jag har jobbat som deltidskonstnär ett tag nu och känner att jag av olika anledningar inte kommer vidare. Jag har gjort olika starta-eget-kurser men där har man fokuserat på produkter och tjänster och jag som konstnär har inte känt att jag har fått det att funka med mitt sätt att jobba. Därför ville jag prova om jag kunde hitta något i denna kurs. Och det gjorde jag. I Konstnärslyftet fokuserar man på sig som konstnär och sitt förhållningssätt till sitt skapande, sin kreativitet och sin drivkraft. Men även sig som entreprenör och vad man behöver göra för att få själva företagandet att fungera med skapandet och vise versa. Efter dessa 12 veckor har jag fått massa verktyg och idéer att göra till verklighet.”

Sanna Koosz

Vincent berättar om sin upplevelse av Konstnärslyftet

Om konstkonsultationen: Tack vare konsultationen kunde jag ta ett steg till och inte stanna upp i mitt måleri. Jag fick konkreta och bra råd för hur jag kan gå vidare och jag kommer kontakta Ania igen för att få detta värdefulla stöd.

Ingela Stenberg

Entusiasmerande och inkännande lärare. Fick ökad livslust, skaparglädje, självkännedom. Är så glad att jag blev guidad till just Vedic Art som plattform i mitt målande. En metod som är tillåtande och upplysande om livet och konsten.

Malin E, Sverige

Om konstkonsultation: Eftersom jag är så mångfacetterad i mitt uttryck så har jag ibland svårt att se den röda tråden i allt jag gör. Under min konsultation gick vi igenom var någonstans jag är idag och min önskan att hitta ett spår genom mitt skapande. Där kom Ania och hennes erfarenhet in. En timmes samtal har sparat mig massor av tid av överarbete och frustration. Om man – som jag – tycker sig ha ett spretigt uttryck och har en önskan att hitta ett spår så rekommenderar jag att man tar en timme för att sitta ner och analysera det man gör, var man trivs och sin önskan att vara i sitt skapande. Ania är fenomenal på att se ens önskan och hjälpa en på vägen dit.

Sanna Koosz

Under vårterminen med ”Måla och Stråla i vardagen” har vi deltagare haft förmånen att få ta del av tre spännande delar; vi har målat tillsammans, haft coachande samtal samt lyssnat till Anias inspirationsföreläsningar. Det har varit roligt att kontinuerligt följas åt i gruppen och bli del av en gemenskap. Ania har med sitt öppna och ödmjuka sätt inspirerat oss i gruppen och vi deltagare har inspirerats av varandra. Ania är är bra på att fånga upp individen i gruppen och utmanar oss att våga nya saker. Hon förmedlar att hon tror att vi kan! Programmet Måla och Stråla är ett utmärkt sätt att lära, inspireras och skapa utan geografiska gränser.

Susanne S, Sverige

Jag är verkligen glad att jag valde att fortsätta med Sprid Vingarna efter Konstnärslyftet. Det hjälper mig att fokusera på rätt saker och är ett otroligt stöd i min utveckling både som entreprenör och konstnär. Ania är en härligt inspirerande och engagerad kursledare och har en fantastisk förmåga att lyfta fram det positiva, att se alla och att komma med synvinklar man själv inte tänkt på. Det är så värdefullt att också ha möjlighet att dela med sig och höra andras erfarenheter. Det är inte mycket som slår att ha ett gäng härliga konstnärskollegor att bolla med och bli peppad av och det är precis vad jag får med Sprid Vingarna.

Anna S, Sverige

Vedic Art Summer School New Zealand January 2018 – Tuva, Sweden

Om Vedic Art: Denna måleriform är underbar, den ger inspiration och glädje. Du som kursledare är varm, lyhörd och bra på att leda deltagaren vidare i sitt måleri. Kursen är inte bara en kurs i måleri utan också en kurs i personlig utveckling.

Angelica R, Sverige

Om Konstnärslyftet: Det har varit en jobbig, krävande men rent underbar resa där Ania verkligen har öppnat ögonen på mig och fått mig att inse så mycket mer. Nu är jag verkligen taggad med så mycket!

Kim R, Sverige

Kursen Konstnärslyftet med Ania Witwitzka är för mig en ögonöppnare och höjdpunkt i mitt liv som konstnär. Jag har fått ställas inför allt som jag inte velat ta tag i när det gäller att föra ut min konst. Kursen är späckad med kunskap, information och inspiration och tankeväckande uppgifter både när det gäller mina egna bromsklossar och vad som präglat vårt samhälle under lång tid när det gäller konst och konstnärers tillvaro. Dessutom leder den in på det nya sättet att föra ut info, dvs via nätet och att man kan göra på så många olika sätt beroende på vad jag vill visa och var jag befinner mig på min konstnärsbana. Jag har fått en riktig spark i baken åt det håll jag vill gå!

Anita E, Sverige

Om Konstnärslyftet: Med Ania som lärare kan det inte bli bättre. Med sin erfarenhet och kunskap coachar, utmanar, inspirerar och stöttar hon oss. Hon strålar av glädje, entusiasm och möjligheter där hon tryggt tar med dig på en resa som heter duga – kanske din livs resa!

Karolina L, Sverige

Om Konstnärslyftet: Du är så inspirerande, varm och lyssnade Ania. Du har varit tillåtande och förstått att alla har sin egen utgångspunkt och resa. Du har delat med dig av egna erfarenheter och kunskaper på ett generöst sätt. Jag känner att du vill att alla ska lyckas och att du delar med dig från hjärtat Ania. Du är en så god representant för Vedic Art som också handlar om att hitta sin egen livsväg. Stort tack till dig Ania

Annika E, Sverige

Om Konstnärslyftet: En väldigt nyttig och inspirerande kurs för alla som vill utveckla sitt konstnärsskap på områden utanför själva skapandet. Du får möjlighet att utveckla ditt sätt att marknadsföra din konst, både genom texter och olika kanalval. Hemuppgifterna är en viktig del i kursen och tillsammans med deltagarna har jag fått nya infallsvinklar på såväl mina texter som hur man kan hitta nya kunder.

Helene L, Sverige

Vedic Art Summer School New Zealand January 2018- Tracey’s share

Om Teknikkursen: Det är så bra när du utmanar varje person efter färdighet, att du
många gånger utmanade mig när jag ville välja den lätta vägen. För att komma vidare och våga utvecklas, samtidigt som du stöttar. Det har varit väldigt inspirerande och roligt, du gör detta lekfullt och lättsamt, övningar som annars hade varit trista (jag gillar ju inte alls stilleben). Jag har lärt mig massor av små knep, volym, djup o perspektiv.

Karolina L, Sverige

Om Vedic Art: Det är så mycket mer än målande. Jag får livslektioner gång på gång samtidigt som jag möjlighet att dyka in i mitt målande och skapande och bara utforska. Jag har fått en fin förståelse för min skapandeprocess och kan nu tillåta mig själv och acceptera vem jag är i skapandet. Anias härliga energi och utstrålning gör det bara lättare att ta in de nya kunskaperna.

Tuva, B, Sverige

Om Vedic Art: Dina kurser förgyller min vardag. Hur trött jag än är efter jobbet, så vill jag inte missa en enda gång. På morgonen efter är det roligt att se resultatet, även om jag inte gjort så mycket. Det håller igång att jag målar lite i vardagen, så den ”strålar”.

Rigmor R, Sverige

Är så glad att jag valde Ania Witwitskas onlinekurs. På ett avslappnat och fridfullt sätt sprider hon kunskapen om Vedic Art. Jag lärde känna mig själv en hel del under dessa veckor och har fått nya sätt att se på måleriet såväl som livet i sig. Vi hade en skön och kravlös stämning i gruppen och Ania visade genuint intresse för var och en av oss och inspirerade mig, med sin värme och entusiasm, till att våga och att släppa loss.

Malin S, Sverige

Om Vedic Art: Det är härligt att göra en resa in i oss själva och upptäcka vad som redan finns där, och bara väntar på att vi ska omfamna vår sanna natur. Denna kurs gav utrymme att göra just det – att lita på oss själva och låta glädje (och ibland frustration) dyka upp. Att leka, att låta våra hjärtan resonera med färg och form utan att döma, och att vägledas längs vägen av Ania som gjorde detta till en mycket trygg, givande och rolig upplevelse.

Fiona, Tasmanien, Australien

Jag snubblat in i Vedic Art-världen efter att ha deltagit i en yogakurs online. Eftersom jag ser mig själv som kreativ, tänkte jag att det måste finnas en gammal helande kunskap som handlar om konst och så hittade jag Anias kurs och såg att den skulle börja samma kväll! Ania var så stöttande, professionell och kristallklar i sitt ledande av kursen.

Det har varit fullt ös dessa 15 veckor då jag fått utforska nya verktyg och tillämpa principerna i mitt konstskapande, och jag har även fått ta till mig ny visdom som gör mitt liv rikare och mer gyllene. Detta har varit en av de bästa kurserna som jag har investerat i. Jag har märkt att jag är mer avslappnad och bättre rustad att hantera mitt liv i vardagen, jag är lyckligare och full av förhoppning inför framtiden… och i september tar jag nästa steg på den här underbara resa. Tack Ania från hela mitt hjärta.”

Tracey, Wanganui, Nya Zeeland

Om Vedic Art: Jag upplevde att jag öppnade upp, kunde utforska, slutade söka efter svar, jag slutade vara självkritisk och analytisk. Jag upptäckte också hur jag har tillgång till konsten/kreativiteten utan en kognitiv process – hur jag får tillgång till det jag vill uttrycka.

Julia, England

Om Vedic Art: Jag kan definitivt rekommendera kursen till alla som vill måla! Ania har en passion för målande och för att lära ut vilket är uppenbart i hennes sätt att vägleda och inspirera oss deltagare. Hon är totalt närvarande, uppmuntrande och generös.

Att göra kursen online bjuder in till en flexibilitet och nya möjligheter och jag lärde mig mycket om min kreativa process. Det är inte alltid enkelt att komma igång men det viktigaste är ändå att dyka upp. Jag har sett värdet i att inte ha något mål att nå och hur mycket man får ut av att fortsätta oavsett vad det än är jag upplever. Det här öppnar upp min kreativitet så mycket!

Sonia, Sverige/Holland

Jag är så glad över att ha deltagit i Anias Vedic Art-kurs. Jag visste inte alls vad som väntade men Ania är väldigt bra på att skapa en trygg, avslappnad och skön miljö där det blir naturligt att vara fullt närvarande och ta in det som lärs ut i kursen. Det var underbart att ta del av hennes passion för måleri, och hon har gåvan att kunna överföra den till oss utan ansträngning, samt att stärka och engagera oss att utforska och ha kul. Jag upplevde henne som uppmuntrande, tillgänglig och hon är en dedikerad lärare, hon uppskattade vårt deltagande och att arbeta tillsammans med oss. Jag såg alltid fram emot att dela den här tiden med de andra kursdeltagarna och att även göra övningarna som föreslogs på egen hand.

Jag upptäckte att jag kan måla vackra saker utan ansträngning tack vare Anias stöd som öppnade dörren till lekfull kreativitet där ingenting förväntas av mig och allt är möjligt. Jag har haft så roligt och har varit förvånad över vad jag kan åstadkomma med rätt vägledning och gott om utrymme för att experimentera.

Ania kunskap om konst genom hennes eget utövande är en väldigt stödjande del av kursen och det är fascinerande att be henne att berätta om sina egna erfarenheter.

Gaelle, Skottland

Jag är glad att ha deltagit i en Vedic Art-kurs online som organiserades av Ania. Att ta del av den var ett av de bästa besluten jag har gjort. Ania är en fantastisk lärare som delar med sig av sin erfarenhet på ett klokt, mjukt och helt perfekt sätt. Hon är väldigt förstående och en fantastisk lyssnare som ger de perfekta råden vid rätt tillfälle.

Hennes intuition och medvetenhet om den kreativa processen tillåter mig att växa enormt mycket. Mötesrytmen är också väldigt bra, den ger mig tid att öva och lära mig från mitt eget utövande och mognadsprocess. Och allt det sker i mitt eget privata space. Jag har deltagit i några Vedic Art-kurser tidigare och alla var väldigt viktiga steg på min väg och nu med Anias vägledning så gör jag fantastiska framsteg… hon öppnar dörren så att du kan möta din egna individuella skapande process, så även om kursen är i en grupp så känns det som att delta i en kurs som bara är en till en.

Vedic Art är en vacker erfarenhet… jag såg en del av mig som jag inte hade tillgång till tidigare. Den öppnade upp en skapandekraft i mig men även en bättre förståelse för livets process. Jag kan njuta av att måla nu, jag upptäcker lager i mig själv genom att måla vilket är ett fantastiskt äventyr och jag agerar dessutom annorlunda i livet…

Karolina, England/Polen

Om Vedic Art: För mig är Anias vägledning i min målarprocess av stor betydelse. Jag kommer från en plats där jag hade ”målat in mig i ett hörn” av rätt och fel så pass mycket att jag hade tappat all lust och vilja att ens ta i en pensel. Ania lyckades hjälpa mig att se att motståndet bara handlar om tankar som kommer upp och att jag kan låta dem bara vara och i stället följa det som spontant vill komma fram. Anias sätt att lära ut är öppet och tillåtande. Hon lyssnar noga och ger ärlig och hjälpsam återkoppling. Den här återkopplingen har tagit mig en bit till på vägen till att våga lita på mig själv att bli bekant med mig själv, med det som är mitt sanna uttryck. Ania har förmåga att skapa trygghet i gruppen och det gör att det känns lätt att dela med sig av både mot- och framgångar. Ania ger alltid mer än vad jag förväntat mig. Jag får verkligen lusten att måla tillbaka genom våra kurstillfällen.

Catrin, Sverige

Vedic Art Summer School New Zealand, Jan 2018

Min upplevelse av Vedic Art är att den är så mycket mer än en kurs i måleri. För mig har har dessa träffar betytt tillgång till mer av min kraft inom alla områden av livet. En personlig utveckling, glädje och inspiration att våga prova nytt, genom konsten! Tack Ania för din uppmuntran, generositet och entusiasm. Din glädje och tacksamhet till livet och konsten är smittsam!
/ Med kärlek.

Lise-Lotte, Sverige

Om Vedic Art: Ania är en generös person som inspirerar och sprider värme och kärlek som kurslärare. Hon lyssnar och ger stöd till att vara där man är och att våga ta steg vidare. Tack vare Anias stöd och uppmuntran har jag lyft mitt måleri till en ny nivå där måleriet kommer att få mera plats och utrymme.

Ann-Mari, Sverige

Prestationsspöket spricker och försvinner spårlöst när Ania leder gruppen på ett enkelt sätt och skapar ett tillåtande fält för alla att vara i samtidigt som hon delar med sig av sin stora kunskap om Vedic Art och dess grunder. Hon leder kursen på ett varmt, lugnt och tillåtande sätt och med en personlig stil. Med humor delar hon med sig av sin erfarenhet och ger tips från sitt eget konstnärskap.

Yvonne, Sverige

Jane, Vedic Art Summer School New Zealand, Jan 2018

Jag är uppväxt i en familj med en målande mamma och själv var målandet mitt uttryckssätt från det jag kunde gå. Idag arbetar jag som arkitekt och där är skapandet och ritandet en viktig del men det är även ett yrke där funktion är det primära och där den konstnärliga friheten begränsas. Nyligen bestämde jag mig därför för att ta upp det konstnärliga målandet och tänkte att det bara skulle vara att köra igång. Det fanns dock en tröskel och något hade tappats bort på vägen. Hittade inte riktigt glädjen jag tidigare haft. Kursen Vedic Art med Ania löste upp knuten. På nått sätt som kändes så naturligt enkelt och genialt fick kursen mig att hitta tillbaka till lekfullheten och viljan att experimentera. Jag har liksom återupptäckt vad som är målandets grundstenar och det har gett mig nya verktyg att leka med. Jag tycker det här är en kurs som alla som har det minsta intresse av att måla bör gå för Vedic Art kursen gör helt klart att det blir roligare att måla.

Alexander, Sverige

Om Vedic Art: Kursen var väldigt givande, utmanande, rolig och ett perfekt sätt att träffa och lära känna nya människor i en trygg miljö. Anias ledarskap var väldigt varm, vänlig och uppmuntrande.

Claire, England

Om Vedic Art: Under hösten gick jag en fortsättningskurs på nätet för Ania. Eftersom jag ser mig själv som en sommarmålare så tänkte jag att detta kan vara ett sätt för mig att hålla igång måleriet hemma även resten av året.

När man ska ta in en ny vana/rutin i sitt liv möts man oundvikligen av olika motstånd. Där är Anias erfarenhet av att själv ha varit där obetalbar. Hon är varm, ödmjukt lyssnande och skarp i sin analys av de problem som hon hör dyker upp. Hon vet vilka motstånd vi brottas med. Det generösa sättet hon delar med sig av sin kunskap, både i måleriets tekniker och förhållningssättet till det, hjälper mig att låta måleriet ta en större del av mitt liv.

Det jag fått ut av kursen hittills, förutom Anias poetiska uttryckssätt och varma engagemang, är att jag sätter upp tid i kalendern för måleri och att jag skapar plats och möjligheter i mitt hem för att ha målningar på gång.Kontinuitet är viktigt även om motståndet finns där – ibland mer, ibland mindre, ibland inte alls. När motståndet infinner sig finns Ania och gruppen att luta sig emot.

Sanna, Sverige

Om Vedic Art: Ania är en underbar kommunikatör. Hon är så medveten, insiktsfull och inspirerande. Jag har fått en mer avslappnad och lekfull relation till att uttrycka mig på duk och papper.

Sidsel, Norge

Om Vedic Art: Det här var en helt ny upplevelse för mig, väldigt helande och djupt reflekterande. Ania har en öppen och inbjudande ledarskapsstil.

Jade, England

Vedic Art är en genväg till din kreativitet!

Harriet, Sverige

Om Vedic Art: Jag tyckte om att experimentera genom att använda olika färger och tillåta mig själv att utforska.

Vic, England

Om Vedic Art: Väldigt lätt att följa… Jag gjorde saker jag aldrig har provat förut… uppiggande, spännande, roligt – jag kände mig väldigt kreativ! Ania har en perfekt ledarskapsstil och delar med sig av idéer och vägleder utan att bli kontrollerande.

Angela, England